8 липня - український День родини!

Український день родини - молоде свято і відзначається з 2012 року.



У Луцьку запрошують на святкування Дня родини - Волинь Online

Урізноманітнюйте своє дозвілля.
Пропонуємо  7 способів святкування:

1. КАРТА МРІЙ

Кожна сім’я повинна мати спільну «Карту мрій» – величезний колаж із аплікаціями-бажаннями усіх членів родини – від наймолодших до найстарших. Для цього зберіть усі мамині жіночі журнали й татові автомобільні видання – і виріжте з них картинки, які символізують ваші мрії, – відпочинок на березі моря, нове сімейне авто, поїздка у Діснейленд, яскрава іграшка... Ілюстрації можна пошукати й в інтернеті, а потім їх роздрукувати, або ж і взагалі намалювати власноруч. Кожну картинку обов’язково обговорюйте, аби розуміти, наскільки важливе для вас або ж для ваших дітей певне бажання та скільки часу ви відводите собі на його реалізацію. Усі елементи колажу приклейте на ватман, а в центрі мрій розмістіть фото своєї сім’ї. Аби «Карта мрій» почала «працювати» і «виконувати» ваші бажання, прикріпіть її так, щоби вона постійно була у всіх перед очима і нагадувала членам родини про їх прагнення та цілі. Пам’ятайте, що час від часу «Карту мрій» треба доповнювати чи змінювати, адже якась мрія може реалізуватися, до того ж у кожного з нас постійно з’являються нові бажання.

2. НЕЗВИЧНИЙ МАРШРУТ

Кожна сім’я має улюблені місця відпочинку – парки, кафе, боулінг-клуби, піцерії, кінотеатри. Ми звикаємо ходити одними й тими ж стежками, їсти ті ж самі смачні страви, дивитися тільки комедії. А варто іноді змінювати маршрути: піти не в парк на прогулянку, а до річки на пікнік, переглянути, наприклад, фантастичний фільм, купити продукти в іншому супермаркеті. Якщо звикли ходити пішки або ж їздити автомобілем, пересядьте на велосипеди! Гру в боулінг можна змінити на катання на роликах, караоке на танці, футбольний м’яч на бадмінтон… Врешті решт апельсиновий сік – на банановий, а морозиво пломбір – на шоколадне. Відійдіть від звичних розваг та маршрутів, і ви побачите, скільки відкриттів зробить ваша родина! Це не тільки позитивно вплине на ваше здоров’я і зміцнить стосунки в сім’ї, а й розширить світогляд, збагатить вас новими знаннями і досвідом.




3. ОБМІН РОЛЯМИ

Мабуть, усі вже бачили знамениту російську кінотрилогію «Кохання-зітхання» з Крістіною Орбакайте та Гошею Куценко в головних ролях. У першій частині стрічки несподівано для себе тілами помінялися чоловік і дружина. Як результат, це допомогло їм по-справжньому зрозуміти один одного та врятувати свою сім’ю, яка була на межі розпаду. За класикою жанру в другій частині фільму магічний обмін тілами стався між батьками і дітьми. Тут і почалося найцікавіше! Що саме? Це ви можете зрозуміти, переглянувши стрічку. Або ж… Виберіть один з вихідних днів і ризикніть обмінятися ролями… з дітьми. Нехай вони спробують побути батьками, а ви – їх дітьми. Обов’язково встановіть певні правила, які допоможуть вам подбати про безпеку, та обговоріть свої права і обов’язки. Відчуйте на собі всі переваги та недоліки тієї ролі, яку граєте. Відтак обговоріть те, як ви себе почували, чому навчились, що зрозуміли і що, можливо, хотіли б змінити.

4. СІМЕЙНЕ МЕНЮ

Приготуйте сімейний обід. Для цього спершу обговоріть страви, які б хотіли скуштувати, а потім розподіліть обов’язки між усіма членами родини. Неодмінно має бути команда поварів (на чолі з мамою, звісно), відповідальний за купівлю продуктів (хай краще це буде тато або ж хтось із старших дітей), відповідальний за сервірування столу тощо. Підіть разом у супермаркет, але не намагайтеся якомога швидше взяти з полиць усе необхідне, а дайте шанс дітям відчути свою значимість і самим знайти потрібні для страв інгредієнти. Тоді повертайтесь додому і починайте приготування обіду. І навіть, якщо у вас раптом виникнуть форсмажорні обставини (щось занадто підсмажиться або ж, навпаки, вийде сируватим) – не переймайтесь, адже завжди можна всім разом піти в улюблене кафе, смачно поїсти там і неодмінно весело обговорити все, що з вами трапилось.




5. СПІЛЬНЕ РІШЕННЯ

Зберіться сім’єю та запропонуйте усім членам родини взяти аркуш паперу і ручку. Попросіть кожного написати, які два спільні заняття, на його думку, принесуть задоволення усім членам сім’ї. Одне з цих занять повинно бути розраховане не більше, ніж на один день чи навіть один вечір. А друге заняття може зайняти, скажімо, тиждень чи два (дозволяються переїзди). Кожен аркуш із пропозиціями складіть навпіл, не підписуючи. Покладіть усі аркуші в коробку. Якщо у вас зовсім маленька сім’я – заповніть два аркуші з пропозиціями. Після невеличкої перерви зачитайте вголос усе написане та проголосуйте за кожну із пропозицій. Виберіть дві ідеї, які найбільше сподобалися, і розробіть детальний план їх реалізації. Інші пропозиції варто зберегти, щоб мати змогу повторно розглянути їх в майбутньому. Для них ще настане свій час. Це заняття допоможе більше дізнатися про те, які ж види дозвілля підходять саме для вашої сім’ї.

6. ПОДОРОЖ У ДИТИНСТВО

Присвятіть один день спільній подорожі у ваше дитинство. Це буде непередбачувана екскурсія не тільки для ваших дітей, чоловіка чи дружини, але й особисто для вас. Розкажіть їм про те, якою дитиною ви були, покажіть, якщо, звісно, зберегли, свої дитячі фотографії, речі та іграшки, підіть разом у місця, де ви дитиною любили гратися і відпочивати, а вже там перекажіть своїй малечі улюблені казки, поділіться хвилюючими історіями з дитинства. Це все може супроводжуватись не лише сміхом та галасом, але й чуттєвими, емоційними спогадами. Для ваших дітей це буде надзвичайна пригода, можливо, вони навіть не здогадувались, що у вас було саме таке дитинство… Не обмежуйте себе лише роллю спостерігача. Насолоджуйтеся дитинством разом зі своїми дітьми, навчіть їх цінувати ці незабутні миті. А на завершення вашої подорожі в дитинство можете піти до кінотеатру на нові мультики, поласувати морозивом або ж з’їздити в парк атракціонів та всі разом покататися там.




7. СІМЕЙНІ СВЯТА

Тільки не подумайте зараз, що ми говоримо про ваші Дні народження, Новий рік чи Різдво. Без сумніву, все це теплі родинні святкування. Але на разі йдеться про унікальні сімейні традиції, які ви самі ж і вигадаєте. Головне тут – зрозуміти, що любить саме ваша родина, які інтереси спільні у всіх членів сім’ї. Так, якщо вам подобається складати пазли, раз у місяць святкуйте День Пазлів. Для цього купуйте нові пазли, діліться на команди і починайте родинні змагання. Складені картинки не ховайте у коробку, а обов’язково помістіть у рамочку, щоб нагадували про добрий сімейний звичай. По-особливому можна відзначати День, коли тато готує сніданок, День вдячності, Велодень, День, коли мама влаштувалася на улюблену роботу… Немає жодних рамок і обмежень. Важливі тільки ваші вподобання, сімейний дух, бажання гарно провести час і фантазія. Такі свята не повинні зводитися лиш до банального обміну подарунками. Передусім, це шанс забезпечити собі та близьким хороший настрій на весь день і позитивні спогади.

Цінуйте та бережіть один одного. 
Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар