ТОП-6 смачних страв з кабачків: рецепти приготування
Кабачок – відмінний овоч і для тих, хто сидить на дієті, і для тих, хто любить смачно поїсти. Пропонуємо вам рецепти страв з кабачків, які вам точно сподобаються!
1. Кабачки фаршировані
Головні інгредієнти такого блюда – кабачки і м’ясний фарш. Нічого зайвого в цьому рецепті немає, і разом з тим як смачно! Рецепт приготування фаршированих кабачків
2. Рулетики з кабачків із сиром
- кабачки – 1-2 шт,
- некислий сир – 200-250 г,
- зелень петрушки, кропу – 1 столова ложка,
- часник – 2 зубчики,
- сметана – 1 столова ложка,
- оливкова олія для смаження,
- сіль,
- мелений перець.
Як приготувати:
- Цукіні вимий, обсуши і наріж уздовж тонкими довгими пластами, за допомогою терки або гострого ножа. Нарізані цукіні розклади на тарілці, трохи посоли і залиш на 15 хвилин. Злий з цукіні рідину і обсуши паперовими рушниками.
- Розігрій сковороду-гриль (або звичайну сковороду), змасти цукіні оливковою олією, за допомогою пензлика, і обсмаж з двох сторін до м’якості. Обсмажені цукіні виклади на паперові рушники, щоб вбралися надлишки жиру.
- Приготувати начинку. Часник очисти і дрібно порубай. Зелень вимий, обсуши і порубай. Сир або вершковий сир виклади в миску і розімни виделкою. Додай сметану, зелень з часником і перемішай.
- Начинку посоли, поперчи за смаком і знову перемішай. На краєчок обсмаженого цукіні виклади приблизно чайну ложку начинки. Зверни рулетиком, щоб начинка виявилася усередині. Готово!
3. Гратен з кабачків і помідорів
Смачна страва з овочів, запечених з соусом песто і ароматним сиром. Рецепт для тих, хто цінує здорову їжу.
Інгредієнти:
- Кабачки (великі) 2 шт
- помідори 2 шт
- соус песто 80 мл
- сир твердий 200 г
- сіль за смаком
- чорний перець за смаком
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 190 градусів.
- Змастіть дно і боки скляної форми для запікання олією.
- Помідори і кабачки наріжте тонкими кружечками і викладіть у форму в один шар. Зверху змастіть песто, посоліть і поперчіть, посипте тертим сиром.
- Запікайте протягом 45 хвилин. Подавайте гарячим.
4. Деруни (оладки) із кабачків
Оладки з кабачків смачно їсти як холодними, так і гарячими. Готуються дуже легко, швидко і можуть стати відмінним перекусом. Спробуй! Рецепт приготування кабачкових оладків
5. Рататуй овочевий
Рататуй – овочева страва французької кухні. Традиційно готується із кабачків, баклажанів, помідорів, перцю. Це один із варіантів овочевих страв, близьких до рагу, лечо, та все ж відрізняється своїм оригінальним смаком. Рецепт приготування
6. Літній салат з кабачків
Кабачки покращують роботу травної системи, допомагають виводити шлаки і токсини з організму і просто є дуже корисним і дієтичним продуктом.
Складові:
- Кабачки – 350 г
- Сир фета – 0,5 склянки
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Сіль – 1 / 4 ч. л.
- Чорний мелений перец – 1 / 4 ч. л.
Спосіб приготування:
- Кабачки нарізати тонкими кружечками. Можна підсмажити з двох сторін до м’якості.
- Фету розкришити на невеликі шматочки.
- Лимонний сік з’єднати з оливковою олією. Додати сіль і перець. Гарненько перемішати.
- Викласти кабачки на велику тарілку рівним шаром, посипати фетою і додати заправку.
7. Кабачковий торт з помідорами: покроковий рецепт
8. Кабачки, помідори, картопля – рецепт швидкої та ситної вечері
Кабачки з помідорами та картоплею, запечені в духовці – швидкий рецепт приготування
Автор Інформаційний центр
0 Коментарів:
Дописати коментар