У ПОЛТАВІ НА ХАБАРІ В $40000 ЗАТРИМАЛИ ТРЬОХ ОСІБ, З НИХ ДВОЄ — СПІВРОБІТНИКИ ДБР ТА ВНУТРІШНЬОЇ БЕЗПЕКИ ПОЛІЦІЇ


Група осіб у складі правоохоронців вимагала $80000 хабара за вплив на керівництво ДБР для активізації розслідування кримінального провадження стосовно поліцейських


На підставі інформації, наданої Управлінням внутрішнього контролю ДБР, слідчий Головного слідчого управління ДБР розпочав кримінальне провадження за фактом вимагання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб у складі слідчого територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперуповноваженого Полтавського управління Департаменту Внутрішньої безпеки Національної поліції та цивільної особи.



За попередньою інформацією, вищевказані особи вимагали від громадянина $80000 за вчинення тиску на слідчих Нацполіції. Таким чином вводили в оману, повідомивши, що частину із зазначеної суми нібито мали передати керівництву ДБР для активізації розслідування кримінального провадження відносно поліцейських. Про це повідомив речник теруправління ДБР у Полтаві Олександр Білка.



30 липня слідчі ДБР, спільно з Управлінням забезпечення особистої безпеки, затримали трьох осіб, а саме слідчого теруправління ДБР, оперуповноваженого Полтавського управління Національної поліції та цивільну особу після одержання ними частини обумовленої неправомірної вигоди — $40000.
Наразі вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру у шахрайстві та одержанні неправомірної вигоди службовою особою в особливо великих розмірах (ст. 190, ч. 4. ст. 368 та КК України) та обрання відносно них запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.
У разі доведення вини затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.



ОДИН ІЗ ЗАТРИМАНИХ НА ХАБАРІ В $40000 — РАДНИК ГУБЕРНАТОРА ПОЛТАВЩИНИ, ЯКИЙ «ДОЇТЬ» ГАЛУЗЬ АПК

Стали відомі подробиці про особу, яку 30 липня затримали співробітники ДБР на хабарі в $40000 перед стінами Полтавської ОДА
Як ми і припускали, місце затримання стало невипадковим, адже кайданки надягли на радника голови Полтавської ОДА Максима Ратнера.
Максим Ратнер відповідав за галузь АПК і мав робоче місце в Департаменті агропромислового розвитку Полтавської ОДА на вул. Міщенка у Полтаві. Він є харківським ФОПом, який спеціалізується на торгівлі зерном, необробленим тютюном, насінням та кормами для тварин.
У 2018 сам Максим Ратнер представив себе на YouTube-каналі у якості керівника компанії AgroMax, яка планує експортувати сільськогосподарські культури на ринки Євросоюзу. Також компанія продає добрива та дизпаливо місцевим фермерам та с/г підприємствам.


За нашими джерелами інформації, Ратнер знайомився із керівниками державних агропідприємств області і вимагав від них 10% від прибутку з урожаю. Також наше компетентне джерело повідомило, що він причетний до «рейдерського захоплення» ДП «ДГ ім. 9 Січня», що у Хорольському районі, на що нарікав трудовий колектив цього державного підприємства. Хоча у цьому зверненні працівники обвинуватили у захопленні не Ратнера, а нардепа Олександра Трухіна від «СН» (у минулому — депутата Полтавської облради від БПП).
Офіційне повідомлення про діяльність Максима Ратнера міститься на сторінці Хорольської РДА від 31 березня. Райдержадміністрація тоді повідомила, що в ході робочої поїздки Хорольщину відвідали радник голови облдержадміністрації Максим Ратнер та заступник начальника Департаменту агропромислового розвитку ОДА Олег Палій. На робочій зустрічі з головою районної державної адміністрації Романом Гловацьким вони обговорили питання проведення аудиту використання земель сільськогосподарського призначення на території району.

(На фото радник голови ПОДА Максим Ратнер, голова Хорольської РДА Роман Гловацький та заступник начальника Департаменту агропромислового розвитку ПОДА Олег Палій на зустрічі у березні 2020 року)

Втім, 31 липня Полтавська ОДА офіційно повідомила, що затримані співробітниками ДБР особи — не є працівниками обласної адміністрації чи помічниками голови ОДА. Тому інформація про те, що ДБР затримала радника губернатора, не відповідає дійсності:
— Затримані не є ані працівниками Полтавської обласної державної адміністрації, ані помічниками голови ОДА на громадських засадах.
Тому ПОДА просить користуватися тільки перевіреною інформацією, хоча і не повідомляє жодних деталей.
З огляду на це повідомлення, можна припустити, що Максим Ратнер все-таки був радником Олега Синєгубова, принаймні станом на 31 березня.
У контексті пригадується й ситуація з оперуповноваженим департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції Вадимом Самчуком. Хоча ДБР вважає його діючим правоохоронцем, але у самій внутрішній безпеці повідомили, що Самчук з 23 липня вже не працює у них.
UPD 17:34. Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов заявив, що Максим Ратнер ще у березні написав заяву на звільнення з посади радника.:
— Хочу розставити всі крапки над «і», бо сьогодні протягом дня було багато маніпуляцій. По-перше, Максим Ратнер не є моїм радником. Ще в березні він написав відповідну заяву. По-друге, у мене жорстка позиція до будь-яких корупційних проявів. Не важливо де: у владі, в опозиції, в обласній чи районній адміністраціях. Порушив – маєш нести відповідальність. По-третє, затримання не має жодного стосунку до діяльності окремого департаменту чи ОДА загалом. Однак враховуючи те, що Ратнер раніше був моїм радником на громадських засадах, я особисто контролюватиму, щоб усі винні понесли покарання!

Джерело: Інтернет-видання
                  "Полтавщина"
Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар