Урядом створено умови для детінізації продажу тваринницької продукції фізичним особам



22 липня рішенням Уряду схвалено постанову КМУ «Деякі питання виплати державної соціальної допомоги», якою затверджується Порядок обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства) для усіх видів соціальної допомоги.

Оскільки фізичні особи через потенційну можливість отримати житлові субсидії найчастіше не декларували свої доходи від продажу сільськогосподарських тварин, молока та іншої тваринницької продукції, Мінекономіки в цій частині ініціювало внесення змін до зазначеної постанови з метою детінізації продажу тваринницької продукції, а також зниження податкового навантаження на фізичних осіб.

Так, пунктом 11 Порядку схваленої постанови передбачено, що доходи від реалізації молока та молочної сировини, а також продукції тваринництва враховуються у розмірі 30% нарахованих сум. Це означає, що лише 30% вартості проданої тваринницької продукції буде оподатковуватись, що дасть змогу особистим селянським господарствам потенційно отримати житлові субсидії.

Прийняті зміни торкнуться питань рівного доступу до державної допомоги, об’єктивності під час її призначення та спрощення оформлення необхідних документів.

Довідково: За ознакою доходів 179, до власної продукції тваринництва відносяться групи 1-5, 15, 16 та 41 УКТ ЗЕД.

Джерело: офіційний сайт Гребінківської міської ради

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар