Вибори 2020: скільки потрібно внести застави, щоб балотуватися в депутати до місцевих рад Полтавщини?

Центральна виборча комісія встановила розмір грошових застав для виборчого списку кандидатів у депутати обласної, районної, районної у місті ради на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року. Зокрема, за кандидата в депутати Полтавської обласної ради слід внести понад 240 тис. грн. А до Полтавської районної ради трохи більше 104 тис. грн. Найменший внесок для кандидатів у депутати на місцевих виборах в Полтавській області – до Подільської районної у місті Полтава ради. Він склав менше 10 тис. грн.
Як розповіла Новинам Полтавщини голова Полтавської обласної територіальної виборчої комісії Людмила Сердюк, розмір грошової застави для кандидатів до місцевих рад залежить від розміру виборчого округу, кількості виборців.
“Грошова застава вноситься після початку виборчого процесу та до подання документів для реєстрації кандидата платежем у безготівковій формі на спеціальний рахунок територіальної виборчої комісії. Ми уже відкрили такий рахунок і оприлюднили інформацію про це. Тому заставу вже можна вносити. А квитанцію про сплату та її копію можна приносити разом з іншими необхідними документами”, – зауважила Людмила Сердюк. До речі, у разі прийняття виборчою комісією рішення про відмову в реєстрації всіх кандидатів у депутати та кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови, внесена грошова застава у п’ятиденний строк після прийняття такого рішення перераховується на рахунок, вказаний у заяві. Читайте також: Вибори 2020: що потрібно для реєстрації кандидатом у депутати Полтавської облради, – розповіла голова обласної територіальної виборчої комісії Також застава повертається у разі, якщо за підсумками виборів організація політичної партії отримала право на участь у розподілі депутатських мандатів або особу визнано обраною депутатом. Повернення застави територіальною виборчою комісією здійснюється у восьмиденний строк з дня офіційного оприлюднення результатів виборів. В інших випадках грошова застава у восьмиденний строк з дня офіційного оприлюднення результатів виборів перераховується до відповідного місцевого бюджету. Грошова застава вноситься такими суб’єктами: місцевою організацією політичної партії, яка висунула виборчий список кандидатів у депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, або місцевою організацією відповідної політичної партії вищого рівня; місцевою організацією політичної партії, яка висунула виборчий список кандидатів у депутати обласної, районної, районної в місті, а також міської, селищної, сільської ради (територіальної громади з кількістю виборців 10 тисяч і більше) або місцевою організацією відповідної політичної партії вищого рівня; місцевою організацією політичної партії, яка висунула кандидатів у депутати сільської, селищної, міської ради (територіальної громади з кількістю виборців до 10 тисяч) у багатомандатному виборчому окрузі, або місцевою організацією відповідної політичної партії вищого рівня; особою, яка висувається кандидатом у депутати сільської, селищної, міської ради (територіальної громади з кількістю виборців до 10 тисяч) шляхом самовисування в багатомандатному виборчому окрузі; місцевою організацією політичної партії, яка висунула кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови, або місцевою організацією відповідної політичної партії вищого рівня; особою, яка висувається кандидатом на посаду сільського, селищного, міського голови шляхом самовисування в єдиному одномандатному виборчому окрузі. фото apostrophe.ua
Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар