16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА: ПОЛТАВЩИНА ПРИЄДНАЛАСЬ ДО ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ АКЦІЇ

 


25 листопада стартує обласна акція «#Котики проти гендерно зумовленого насильства» у межах Міжнародної кампанії «16 днів проти насильства».

Акція триватиме до 10 грудня, повідомили у Полтавській ОДА.

Міжнародну кампанію «16 днів проти насильства» ініціював Перший всесвітній інститут жіночого лідерства у 1991 році. Дати початку та завершення Кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Шістнадцятиденний період кампанії охоплює важливі дати:

– 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок. Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році.

– 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

– 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством.

– 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями.

– 5 грудня – Міжнародний день волонтера.

– 6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі.

– 9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією.

– 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Акція в Україні розпочинається 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок.

Метою цієї кампанії є привернення уваги громадськості до проблем насильства. Задля підвищення обізнаності українців з питань протидії домашньому насильству та з метою формування нетерпимого ставлення громадян до будь-яких форм насильства за ознакою статі, у рамках цієї міжнародної акції, з 25 листопада до 10 грудня, Будинок Уряду України, а також інші адміністративні будівлі в обласних центрах та містах будуть підсвічені помаранчевим кольором у темну пору доби.

Полтавщина також приєднується до Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства”. З 25 листопада по 10 грудня буде підсвічено будівлю обласної державної адміністрації.

Під час акції на Полтавщині розпочне свою роботу інформаційний Telegram-канал з протидії гендерно зумовленому насильству та дискримінації  – швидкий доступ до актуальної інформації з питань всіх видів насильства, формування нетерпимого ставлення до насильницької моделі поведінки, викорінення дискримінаційних уявлень про соціальні ролі жінок і чоловіків. В рамках дії каналу будуть розроблені тематичні стікери, які опосередковано формуватимуть ненасильницьку толерантну поведінку у суспільстві.

Для об’єднаних територіальних громад області будуть проведені вебінари щодо впровадження інноваційних форматів інформаційно-просвітницької  роботи щодо профілактики домашнього насильства, насильства за ознакою статі, протидії торгівлі людьми та антидискримінаційних проявів.

25 листопада стартує обласна акція «#Котики проти гендерно зумовленого насильства». Для включення дітей та молоді в пропагування нетерпимого ставлення до насильницьких моделей поведінки, формування у них небайдужого ставлення до постраждалих, буде розроблено серію брендованих поліграфічних продуктів з логоперсонажами, які через анімаційну метафоричну форму передадуть інформацію. Хлопці та дівчата будуть включені через ігрові форми роботи до проведення інформаційно-просвітницької роботи.

Джерело: https://np.pl.ua/

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар