ВСЕУКРАЇНСЬКІ УЧНІВСЬКІ ОЛІМПІАДИ НЕ ПРОВОДИТИМУТЬ ПІД ЧАС КАРАНТИНУ, – МОН


Через загострення епідеміологічної ситуації в країні та ріст показників захворюваності на коронавірус ухвалено рішення не проводити Всеукраїнські учнівські олімпіади з навчальних предметів під час надзвичайних обставин, до яких відноситься й карантин.

Також це стосується турнірів, олімпіад зі спеціальних дисциплін та конкурсів фахової майстерності. Про це повідомляють у Міністерстві освіти і науки України

Винятково в заочній (дистанційній) формі можуть проводитися Всеукраїнські учнівські конкурси з навчальних дисциплін та конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт. 

Відповідний наказ МОН про внесення змін до Положення сьогодні зареєстрований у Мін’юсті. Зміни набудуть чинності після опублікування наказу в “Офіційному віснику України”.

Зазвичай у листопаді-грудні проводиться другий етап олімпіад – районний. У деяких областях школи його провели й буде відзначено дітей, які взяли участь.  

Для проходження всіх етапів дітям та вчителям необхідно пересуватися містом, потім – між областями, спілкуватися з іншими людьми. Це збільшує ризик зараження та поширення коронавірусної хвороби. 

Враховуючи поради освітян та рекомендації МОЗ щодо максимального обмеження контактів між людьми, було ухвалено рішення про непроведення учнівських олімпіад під час карантину. 

Джерело: https://np.pl.ua/


Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар