ДЕПУТАТИ ЗАТВЕРДИЛИ ПРОГРАМУ ПІДТРИМКИ ПОЛТАВСЬКОГО АЕРОПОРТУ

 


Програма розвитку та підтримки Полтавського обласного комунального підприємства «Аеропорт-Полтава» передбачає фінансування на 785 млн грн на 3 роки.


Детальніше ознайомитися з програмою підтримки полтавського аеропорту до 2023 року можна тут. Питання щодо виконання Програми розвитку та підтримки аеропорту на 2017-2020 роки» про Програму розвитку та підтримки аеропорту на 2021-2023 роки ухвалили на сесійному засіданні 29 грудня.


Депутат облради Іван Сидоренко від «Батьківщини» каже, що конкретної програми немає, а цей документ назвав обіцянками і надіями. Він пропонує доопрацювати цей проєкт:

«Для кого ми це будемо будувати. Ми просили детально це питання відпрацювати. Полтавська ОДА в обхід рішенні комісії виносить на бюджетну комісію і хоче його протягти. Ми вважаємо, що є важливіші питання за будівництво аеропорту. Надайте нормальні матеріали».


Голова облради Олександр Біленький говорить, що це питання містить фінансову складову і тому обговорювалося на бюджетній сесії.


Олег Діденко з «Довіри» каже, що їхня політична сила підтримує  цю програму:

«Якщо ми ставимо питання по розбудові інфраструктури, щоб наша молодь не втікала, то аеропорт Полтавщині потрібен як повітря, щоб інфраструктура приблизилася і Україна починалася і з Полтави».


Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов каже, що це спроба для Полтавщини залучити державні інвестиції:

«Ми розуміємо, що це питання про залучення інвестицій, про інфраструктуру, робочі місця. Від нас вимагається створити проєктно-кошторисну документацію. У нас буде змога залучити державні інвестиції, 600 млн грн. Це шанс для Полтавщини, бо самостійно таке навантаження обласний бюджет не витримає. Щодо програми. Програма надана була до чітких вимог. Якщо хтось не хоче читати програму, то це особиста справа».


У Програмі йдеться, що полтавська обласна влада планує, що завдяки з аеропорту виконувати внутрішні і міжнародні рейси. На відновлення аеропорту до 2023 року з обласного бюджету потрібно 172 млн грн. Держава має виділити 595 млн грн, а 16 млн грн вкладе аеропорт завдяки фінансовій та господарській діяльності.

За 9 місяців 2020 року (січень – вересень) «Аеропорт-Полтава» профінансували на 6 млн грн. Ці кошти витратили на заробітну плату працівникам. За цей же період підприємство заробило 1 млн 880 тис. грн завдяки фінансово-господарській програмі. Ці кошти витратили на технічне забезпечення аеропорту.


До кінця року почнуть працювати над проєктом будівництва самої злітно-посадкової смуги, руліжної доріжки до смуги та перону.


Реконструкція смуги планується у 2022 році. У 2023 році планують запустити чартерні рейси, а у 2024 році повноцінні регулярні пасажирські рейси. Проєкт реконструкції злітно-посадкової смуги коштуватиме 25 млн, а коригування проєкту огорожі 400 тис. грн. За державні кошти фінансуватимуть реконструкцію злітної смуги та закупівлю спеціалізованого обладнання.


Щоправда, уряд відтермінував модернізацію полтавського аеропорту на 2022 рік, хоча Володимир Зеленський сказав, що кошти на смугу мають знайти на 2021 рік.


Джерело: https://zmist.pl.ua/

 

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар