НКРЕКП РАДИТИМЕТЬСЯ З ОЧІЛЬНИКОМ «ЛУБНИГАЗУ» ПРО ТАРИФ НА ТРАНСПОРТУВАННЯ ГАЗУ

 


Наразі директор АТ «Лубнигаз» Ігор Кондратенко перебуває на нараді з головою Полтавської ОДА Олегом Синєгубовим.

З Ігорем Кондратенком також радитимуться представники Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг про шляхи зниження тарифів на транспортування газу. Наразі тариф на транспортування становить 2,45 грн за м³.

В інтерв’ю виданню «Полтавщина» Кондратенко розповів, що тариф на транспортування їхньої фірми виправданий, бо складається з різних показників. Мова йде про протяжність газопроводів, термін використання газопроводів та кількість абонентів.

На тариф впливає також заробітна плата працівникам «Лубнигазу», вартість технологічного газу, витрати на виробництво та обладнання.

Головною причиною підвищення тарифу на транспортування для «Лубнигазу» стало припинення роботи Новооржицького цукрового заводу та інших підприємств. Річ у тому, що мережі «Лубнигазу» мюать транспортувати 300 млн м3 газу на рік, але наразі завантажені на 28%. Ігор Кондратенко говорить, що це є першопричиною високого тарифу – нікому транспортувати газ, а мережі утримувати необхідно:

«"Лубнигаз" розподіляє газ споживачам у чотирьох колишніх районах Полтавської області — Лубенському, Пирятинському, Оржицькому та Гребінківському. Зрозуміло, що райони сільські, щільність населення невисока, демографічна ситуація від’ємна. До того ж продовжується спад промисловості».

Через тариф на постачання газу, 4 січня жителі Лубен перекривали трасу Київ-Харків, бо не погоджуються з подорожчанням ціни. юди протестували проти збільшення тарифів на газопостачання. Також в Опішні на Полтавщині почали протестувати проти підвищення тарифів на газ.

9 січня поблизу Полтавської ОДА також відбувся мітинг проти підвищення комунальних тарифів. Цей протест продовжили 11 січня. Причиною протестів стало те, що з 1 січня зростуть тарифи на комунальні послуги.

50 фотографій з мітингу проти підвищення тарифів у Полтаві можна побачити тут.

9 січня поблизу Лубен трапився вибух через розгерметизацію газогону. Наразі поліція розслідує причетність Ігоря Мосійчука до аварії газопроводу на Полтавщині за зверненнням «Лубнигазу». Натомість Мосійчук називає це наклепом і подає до суду на газовиків, щоб отримати моральну компенсацію.

Джерело: https://zmist.pl.ua/

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар