ВИЗНАЧИЛИ РЕЙТИНГ ПЕРЕМОЖЦІВ КОНКУРСУ ЕКОЛОГІЧНИХ ІНІЦІАТИВ



У Полтавській обласній раді визначили рейтинг переможців конкурсу екологічних ініціатив Полтавської області. Попередньо, у рамках фінансування на суму 2 млн грн, потрапляє близько 50 проектів.

Їх реалізують на умовах спів фінансування 50 на 50: обласний на місцевий бюджет.

 Але серед них є проект, який знімається з конкурсу. Це Проект №65 “Облаштування екологічної зони відпочинку та оздоровлення для мешканців Вишняківської громади та міста Хорол на березі озера Голубиха”. Маємо лист голови Вишняківської сільської ради, що в них немає частки на спів фінансування і практично проект не буде реалізований до кінця року, – зауважила начальник відділу інвестиційної діяльності та проектного менеджменту виконавчого апарату обласної ради Ірина Березова။.

За її словами, у разі, якщо з 50 проектів, які лідирують, хтось відмовляється або не може реалізувати свій проект, то автоматично реалізовуватимуть наступний у рейтингу. Щодо проектів, які набрали необхідну кількість голосів, але не можуть фінансуватися з Екологічного фонду, їх реалізують за рахунок інших джерел.
Повний список переможців оприлюднили на платформі Smart Region та сайті Полтавської обласної ради.

Загалом, на цьогорічний конкурс “Екологічні громадські ініціативи Полтавської області” було подано 89 проектів, з яких до голосування допустили 88. Голосування за екологічні ініціативи вперше відбувалося на онлайн майданчику Smart Region. Воно тривало з 21 травня по 2 червня. Сумарна кількість голосуючих склала 15 720 осіб. Загалом, за 88 проекті було віддано 29 тис. 41 голос. Кожен мав права на три голоси за будь-які проекти.

 ။Сподіватимемося, що після місцевих виборів прийдуть керівники нових громад, які розумітимуть, що потрібно використовувати місцеві екологічні кошти. Але то буде вже в наступному році. Цьогоріч нам слід ефективно доопрацювати Екологічні громадські ініціативи Полтавської області, – зауважив заступник голови Полтавської облради Анатолій Ханко။.

Наразі з керівниками громад, які є потенційними переможцями, уточнюють суми видатків з обласного бюджету для реалізації проектів.

Джерело:

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар