Мінсоцполітики розробляє способи підвищення пенсій сім’ям військових, загиблих в АТО/ООС

Президент України доручив Кабінету Міністрів розібратися з проблемою несправедливого нарахування пенсій родинам воїнів, загиблих в АТО/ООС.

Кому додадуть до пенсії: 1300-4500 гривень - «щасливі числа»
Про це повідомили у Мінсоцполітики.
“Є несправедливість через те, що військові, які загинули на війні у 2014-2018 роках, тоді отримували зарплату в пару тисяч гривень. Тому пенсії, які зараз надходять їхнім батькам, дуже відрізняються від пенсій батьків тих воїнів, які загинули, отримуючи заробітну плату 14, 16, 20 тисяч. Тому пенсія там у рази менша, і вони кажуть про несправедливість”, – наголосив Володимир Зеленський.
Мінсоцполітики працює над вирішенням цієї проблеми, а також низки інших несправедливих диспропорцій у розмірах пенсій, які існують на сьогодні: “Ми зараз готуємо, по-перше, комплексне упорядкування солідарної пенсійної системи, спрямоване, в тому числі, на зменшення розриву між мінімальними та максимальними пенсіями, по-друге, ми працюємо над програмами підвищення пенсій, які пропонуємо реалізувати у 2021 році. Пенсійне забезпечення  колишніх військовослужбовців та членів їх сімей – важливе питання, яке ми обов’язково включаємо в вищезазначені пропозиції”, – поінформувала Міністр соціальної політики Марина Лазебна.
Джерело : соціальна мережа Фейсбук

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар