З ЯБЛУЧНИМ СПАСОМ! З ПРЕОБРАЖЕННЯМ ГОСПОДНІМ!



Другий спас, або Яблучний, він же Великий, відзначається з року в рік 19 серпня.

Свою назву цей спас отримав через те, що до цього часу саме дозрівали в садах яблука та інші фрукти, починався активний збір врожаю. Вважалося, що до Другого спаса не можна їсти яблука.

У цього свята є ще одна назва — Преображення Господнє. У цей день, за біблійним переказом, Ісус явив апостолам свою божественну силу. Він повів їх на гору Фавор і там преобразився: його обличчя засяяло, а одяг став білим.

Вранці у цей день, 19 серпня, йдуть у церкву й освячують яблука та інші фрукти нового врожаю. Цими плодами заведено пригощати жебраків, рідних і близьких людей. При цьому нарвати плоди, які потім освятять у церкві, зазвичай просили дітей: Дитяча рука ще не согрішила, тому Ісусикові вона мила.

Вважається, що в день Другого Спаса потрібно з'їсти освячене яблуко: відкушуючи перший шматочок, загадайте бажання, яке, згідно з повір'ям, обов'язково здійсниться.

Крім того, вважається гріхом забути в цей день про душі покійних: після церкви потрібно сходити на цвинтар і пом'янути покійних.

Вітаємо  з Яблучним Спасомажаємо світлого і праведного шляху. Нехай життя Ваше буде солодким і соковитим, як стигле яблучко, нехай буде лад у сім’ї, хай Бог відведе всі недуги і хвороби, нехай радість і веселощі приходять у ваш дім.


Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар