ВИХІДНІ НА НОВИЙ РІК ТА РІЗДВО: СКІЛЬКИ ВІДПОЧИВАТИМУТЬ УКРАЇНЦІ У СІЧНІ 2021 РОКУ


Вже незабаром українці відзначатимуть одні з найочікуваніших свят року – Новий рік та Різдво. Традиційно, в ці дні всі отримують додаткові вихідні. Щороку календар вихідних в Україні змінюються, його підлаштовують так, щоб було зручно як роботодавцям, так і працівникам.

Перше новорічне свято припадає на 25 грудня – Різдво за григоріанським календарем. Цього року свято припадає на п’ятницю, а отже українці матимуть три вихідні поспіль. Нагадаємо, 25 грудня з 2017 року є офіційним вихідним днем.

А от останній день року, 31 грудня, що припадає на четвер,  буде робочим, проте скороченим на одну годину. А далі з 1 по 3 січня включно українці відпочиватимуть.

Різдво за юліанським календарем, яке відзначає Православна церква, також порадує нас додатковим вихідним. Неробочим днем буде четвер 7 січня. Середа 6 січня перед ним матиме скорочений на 1 годину робочий день.

Щоб продовжити вихідні, влада рекомендує роботодавцям перенести робочий день з п'ятниці, 8 січня, на суботу, 16 січня. Таким чином у нас буде 4 вихідних поспіль: з 7 по 10 число, проте додатковий день доведеться відпрацювати.

Загалом, у січні передбачається 12 вихідних днів, проте це залишається на розсуд роботодавця.

Джерело: kolo.news

 

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар