У ЛЮТОМУ ПЛАНУЄМО ПОЧАТИ ВАКЦИНУВАТИ ЛІКАРІВ ПРОТИ COVID-19, – ШМИГАЛЬ

 


18 грудня у Верховній Раді, під час Години запитань до Уряду, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що першу партію вакцини від COVID-19 розраховуємо отримати в лютому, щоб почати безкоштовно вакцинувати лікарів.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

«Криза 2020 року пов’язана з пандемією коронавірусу стала однією з найбільших за історію людства за останні 100 років. 75 млн людей у всьому світі захворіли на COVID-19, майже 1 млн 700 тисяч людей, на жаль, померли. В Україні загальна кількість виявлених випадків до кінця року сягне позначки в один мільйон людей», – зазначив Шмигаль.

Денис Шмигаль повідомив, що сьогодні Уряд має комплексне бачення щодо протидії пандемії, антикризові кроки та чіткі плани на найближчі місяці і найближчі роки.

Прем’єр-міністр поінформував про кроки, які Уряд планує зробити в найближчі декілька тижнів та місяців. Перше – це запровадження оптимальної моделі посиленого карантину. Друге – це збільшення кількості тестувань. Третє – це безкоштовна вакцинація критично важливих соціальних груп населення. Четверте – удосконалення системи нагляду на предмет дотримання контактними особами самоізоляції. Також передбачається посилити спроможність медичної системи, яким Уряд займається безперервно.

Глава Уряду відповів на запитання народних депутатів стосовно: рекордного запозичення через ОВДП для покриття дефіциту бюджету; підвищення ціни на газ; розробки вітчизняної вакцини від кононавірусу; наявності програми вакцинування; забезпечення хворих на COVID-19 ліжками з киснем; закупки вакцини і порядку вакцинації; збереження доплат і підвищення зарплат медикам у наступному році; законності вчорашнього призначення Міністра освіти і науки; забезпечення умов для служби військових, які повертаються з фронту.

Джерело: https://np.pl.ua/

 

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар