ПІСЛЯ 25 СІЧНЯ ЗРОСТАННЯ БУДЕ, АЛЕ ВОНО НЕ БУДЕ СТРІМКИМ, – ЛЯШКО ПРО ЗАХВОРЮВАНІСТЬ НА COVID-19 ТА ЛОКДАУН

 


Якби ми зараз не впровадили обмеження, то в лютому в нас був би величезний спалах. Після 25 січня зростання теж буде, але воно не буде стрімким.

За словами Ляшка, коронавірус – це грипоподібне захворювання, правила циркуляції в них схожі. Коли новий вірус тільки прийшов, ще не було імунного прошарку і все відбувалося інакше. А зараз, коли вже є велика кількість тих, хто перехворів, коронавірус виходить на певну повторюваність за правилами циркуляції грипу і грипоподібних захворювань.

“Дивимося, що відбувається з грипом у країні ретроспективно. Кожного року хвиля в листопаді, в грудні спадає. На новорічні свята завжди зменшується мобільність населення. Також зменшується кількість звернень до лікаря. Після свят починається зростання кількості випадків. І воно сягає пікових значень у середині лютого. Тобто якби ми зараз не впровадили обмеження, то в лютому в нас був би величезний спалах. Після 25 січня зростання теж буде, але воно не буде стрімким”, – зазначив Віктор Ляшко.

Щодо заборони продажу деяких товарів, наприклад, шкарпеток, Ляшко відмітив, що вірус не передається ними.

“Ми ж не тому вводимо обмеження, що вірус шкарпетками передається. Діти отримали гроші в подарунок від бабусь на новорічні свята і хочуть щось купити. Магазини з іграшками закриті, вони підуть у супермаркет і куплять іграшку. Якщо в супермаркеті іграшки під час карантину не продаються – дитина потім, після карантину, купить собі цей гостинець від баби, коли магазини будуть у рівних умовах. Але цим ми також зменшуємо мобільність населення, бо дитина не піде за іграшкою під час карантину”, – сказав Ляшко.

Джерело: https://np.pl.ua/

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар