НА САЙТІ УРЯДУ ОПУБЛІКУВАЛИ ПЕТИЦІЮ ЖИТЕЛІВ ПОЛТАВЩИНИ ЩОДО ЗАВИЩЕНИХ ТАРИФІВ НА РОЗПОДІЛ ПРИРОДНОГО ГАЗУ

 


На сайті Кабінету Міністрів опублікували електронну петицію “Відкрите звернення жителів Полтавської області щодо завищених тарифів АТ “Полтавагаз” на послуги розпоідлу природного газу”.

З початку 2021 року в різних районах Полтавщини відбулись протести жителів проти підвищених тарифів на комунальні послуги. Головна вимога мітингувальників  – знизити тарифи, які зросли з 1 січня 2021 року.

“Було вчергове збільшено тариф на послуги розподілу природного газу для АТ “ПОЛТАВАГАЗ” до 1,93 грн за 1 м3 на місяць (без урахування ПДВ). Вимагаємо невідкладно скасувати Постанову НКРЕКП № 2460 від 16 грудня 2020 року. На Засіданні уряду розглянути питання про дострокове припинення повноважень членів регулятора (НКРЕКП), які проголосували за вказану вище постанову. Ініціювати зміни до законодавства з метою приведення оплати за послуги з розподілу природного газу (обслуговування газових мереж) до економічно обгрунтованих і справедливих”, – йдеться у петиції. 


Нагадаємо, 9 полтавці мітингували під будівлями ОДА та міськради. 8 та 10 січня на Полтавщині перекривали дорогу Київ-Харків у Полтаві та Чутівському районі.  11 січня біля будівлі Полтавської ОДА кількасот людей вийшли на мітинг проти підвищення ціни на транспортування газу та комунальні послуги. 12 січня мітингували і в Миргороді.

Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов зазначив, що облдержадміністрація підготувала низку пропозицій щодо тарифі на газ.

Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький повідомляв, що обласна рада проти підвищення тарифів. На сесії у грудні депутати проголосували за звернення до Кабінету Міністрів з вимогою вжити необхідні заходи щодо недопущення підвищення тарифів на тепло та електроенергію. А також звернулись до НКРЕКП з вимогою роз’яснити обґрунтованість розрахунків у платіжних документах за транспортування газу.

Президент України Володимир Зеленський доручив Уряду терміново розв’язати питання з тарифами на газ для населення.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль представив два підходи для зниження ціни на газ.

Джерело: https://np.pl.ua/

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар